Chlorofyl, chlorella, spirulina
Chlorofyl je zelený pigment obsažený v chloroplastech rostlin a nazývá se krví zelených rostlin. Účastní se fotosyntézy, což je přeměna slunečního světla v energii. Zdrojem chlorofylu je nejčastěji tolice vojtěška, z jejíchž listí se získává šťáva, která se buď umístí do kapslí, nebo se z ní připraví roztok. V tekuté formě je produkt lépe absorbován a účinek je rychlejší.
Chlorella a spirulina jsou nejoblíbenější zelené superpotraviny získávané ze sladkovodních řas. Chlorella pomáhá posilovat imunitní systém, ale hlavně účinně čistí tělo od toxinů. Spirulina disponuje kompletním spektrem aminokyselin i omega-3 mastných kyselin, zároveň posiluje a vyživuje tělo. Obě suroviny mají vysoký obsah proteinu a chlorofylu. Velmi často se kombinují, jelikož se vzájemně doplňují a podporují.
Související články: